Innovatie is…

…een succesvol geïmplementeerde, doeltreffende verandering, vernieuwing of verbetering van een proces, product of dienst.

Nog korter gezegd, gaat innovatie over een verandering in aanpak of aanbod. Het gaat dus veel vaker over het overwinnen van obstakels die onverwacht op ons pad komen, dan het willen uitvinden van iets nieuws.

Waarom The Innovation Cube

In de huidige markt kun je in een oogwenk de aansluiting met de markt verliezen en je bestaansrecht kwijtraken. Flexibiliteit en creativiteit zijn nodig om snel te kunnen schakelen en zo aansluiting te houden bij de markt. Dat vraagt steeds iets anders van jouw mensen. Wanneer jouw business verandert, verandert ook hun takenpakket. Dat vraagt veel van het aanpassingsvermogen van jouw mensen. Daarom is het vinden van draagvlak in jouw team altijd de eerste stap bij iedere verandering. Gelukkig is dit alles goed te leren. 

Help mij verder

Maar ik heb helemaal geen probleem…

…mijn bedrijf doet het prima!

Mooi! De beste ideeën ontstaan namelijk vanuit ontspanning. Vanuit ontspanning heb je alle vrijheid om te kunnen handelen en in actie te komen, voordat je in de problemen komt. Wanneer je tijdens deze fase in actie komt, heb je een enorme voorsprong in het innovatieproces. Dit noemen we kans denken, of zoals Jack Ma, oprichter van AliBaba, het zo mooi zegt…

“Je moet het dak repareren, wanneer de zon schijnt”